7/25/08

Separation Creek House in Australia

Precariously perched on a steep slope above the Bass Strait in Australia, the "Seperation Creek House" by Jackson Clements Burrows (JCB) Architects bravely stands like a sculptural tree. The rooms extend from a central core, some well grounded and some cantilevered. Each room interacts with a particular portion of the site and the building altogether reaches to the light and takes advantage of the views. Open and transparent living areas help cool the building in the summer and warm it in the winter months. The louvred glass is a wonderful detail that helps in this and adds to the aesthetic. Functioning as a small summer home, this openess also introduces the occupant to the outdoors, with shaded areas and play-grounds. Unassuming yet fullfilling.

More info, More info

Image 1, Image 2, Image 3, Image 4, Image 5, Image 6, Image 7, Image 8, Image 9, image 10, Image 11

[images:mymemorysmuseumcurator]

No comments:

Post a Comment

Comments or names that include links or names of external websites will be marked spam.